![]() |
| Świat kotów |
|
BigCute
Super adminka!
![]()
|
Ten temat jest poświęcony kotom.Piszemy tu tylko i wyłącznie o kotach.
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
Reklama
|
|||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
BigCute
Super adminka!
![]()
|
Ja mam 3 kotki i tak jak napisałaś zdążają się wypadki że Denis coś zbije zepsuje,zabierze,zgubi.Jeśli chodzi o ścinany to ja mam drapak i moje koty są nauczone z niego korzystać,najlepiej jest je uczyć od malutkiego.Chodziarz moje koty mają sporo zabawek czasem zdarz się że coś zwalą,uszkodzą ale nie robią tego specjalnie.tylko przez przypadek,np.biegną i coś trącą itd.Jeśli chodzi o rodziców to tu hmm...jest problem i to duży.Ja o Deniska prosiłam pół roku i w końcu sie udało haha: Denis ma już rok i jest z nami xD Nie wyobrażam sobie życia bez moich kotów.Poproś rodziców o kotka. Twoim rodzice uważają że kot ma zarazki ,gdybym powiedziała że nie ma to bym skłamała,bo ma ,ale jeśli kotek będzie pod stałą kontrolą weterynarza,będzie szczepiony i odrobaczany to możesz mieć pewność że kotek będzie zdrowy i nikogo niczym nie zarazi xD
|
||||||||||||
|
_________________ Pokaż mi niebo.. Zabierz tam, gdzie smutek nie dociera.. Otrzyj łzy, gdy chłód ogarnia serce me, Pomóż się podnieść, gdy nadzieja gaśnie Pokaż mi niebo. Rozgrzej w swoich, skostniałe od chłodu nienawiści, dłonie... Nie pozwól, by wiatr Porwał wszystkie marzenia. Daj siłę, by żyć... Pokaż mi niebo. Wśród rozpaczy mijającego czasu Muśnięciem ust osłódź tęsknotę, Silnym ramieniem ochroń przed złem. Pokaż mi niebo... Nie zostawiaj mnie samej. Czuję się taka słaba, Boję się... Pokaż mi niebo... Zaufam, Posłucham, Będę... Pokaż mi niebo... Zabierz mnie tam... |
|||||||||||||
|
Jokerra
Fan Of Joker! Super adminka!
![]()
|
No tak też i to mówiłam.
Ale jest jeszcze jeden problem.. Ja pójdę do szkoły-kot zostanie sam.. Może robić co chce, a zanim nauczy się załatwiać w kuwetkę będzie srał w domu - na dywanach, podłogach.. Może też przecież niszczyć co chce.. Ty masz babcię, ona siedzi z kotami, gdy Cię nie ma.. A gdy jeszcze kot nie będzie wytresowany i zostanie sam nie wiadomo co mu się zachce zrobić.. Np. jak mamy 7 lekcji. Kto się nim zajmie? Jeszcze na dodatek ja mam chomika.. Jeśli nie przypadną sobie do gustu to kot może z Luckiem zrobić co chce pod moją nieobecność.. Dziękuję za pomoc ; * |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
BigCute
Super adminka!
![]()
|
No tak ale moja babcia ma swoje sprawy pod moja nieobecność i rzadko kiedy zagląda do kotów jak jestem w szkole.Moje kotki jak je przyprowadziłam do domu były już nauczone załatwiać sie do kuwety,Denis od razu po przyjechaniu do nas z Olsztyna wzeszedł do kuwety i zrobił co trzeba.Kotka trzeba nauczyć załatwiać sie
do kuwety.Np.grzebać w niej,wkładać po każdym posiłku,pokazywać i td.Jesli chodzi o Lucusia to myślę że kot go polubi (mój kotek jest wychowany w towarzystwie innych zwierząt,oprócz niego są jeszcze 2 koty i rybki ) także myślę że nie powinno być problemu.Jeśli zaś idziesz do szkoły to kotka można przecież zamknąć w jednym pomieszczeniu,gdzie znajdzie się kuweta,miska z jedzeniem i wodą,drapak i kilka zabawek i myślę że kot wtedy powinien sam sobie zorganizować czas.Pozdrawiam i życzę żeby mój kociak do Ciebie trafił :* |
||||||||||||
|
_________________ Pokaż mi niebo.. Zabierz tam, gdzie smutek nie dociera.. Otrzyj łzy, gdy chłód ogarnia serce me, Pomóż się podnieść, gdy nadzieja gaśnie Pokaż mi niebo. Rozgrzej w swoich, skostniałe od chłodu nienawiści, dłonie... Nie pozwól, by wiatr Porwał wszystkie marzenia. Daj siłę, by żyć... Pokaż mi niebo. Wśród rozpaczy mijającego czasu Muśnięciem ust osłódź tęsknotę, Silnym ramieniem ochroń przed złem. Pokaż mi niebo... Nie zostawiaj mnie samej. Czuję się taka słaba, Boję się... Pokaż mi niebo... Zaufam, Posłucham, Będę... Pokaż mi niebo... Zabierz mnie tam... |
|||||||||||||
|
Jokerra
![]()
|
No tak, ale jak go zamknę w moim pokoju może mi wszystko podrapać.. ; (
Ale i tak postaram się przekonać rodziców. Dziękuję ; * |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
BigCute
Super adminka!
![]()
|
Może ale nie musi jeśli będzie przyzwyczajony do korzystania z drapaka nic nie zrobi xD
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
Jokerra
![]()
|
No, ale najpierw trzeba go nauczyć przecież xD
|
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
|
BigCute
Super adminka!
![]()
|
No,oczywiście że trzeba się kilka tyg pomęczyć xD
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
BezimiennaDiablica
Moderator Mroczna Bogini
![]()
|
Wszystko zależy od wychowania kota... jeżeli będzie mu się na wszystko pozwalać, to oczywiste, że będzie drapał ściany i meble...
|
||||||||||||
|
Tam gdzie Boga nie ma już, miasto bez miłości stoi. Tam jak z nieba znak, zjawia się niewinna ona. Ma nadziei pełen głos, wrażliwości pełne dłonie. Pragnie tyle dać, w pustych sercach wzniecić płomień. Choć krucha jest jak kwiat, próbuje zmienić świat...
Tyle wiary ma, a w pustych domch puste twarze życzą bólu jej, pragną widzieć ją gdy płacze. Oni łez nie znają! Dawno zapomnieli o nich. Tutaj miejsca nie ma już na wrażliwości pełne dłonie Choć krucha jest jak kwiat, Wciąż pragnie zmieniać świat... ![]()
Bezimienna Diablica |
|||||||||||||
|
Jokerra
![]()
|
Dziękuję.
Ale z kota nic |
||||||||||||
|
BezimiennaDiablica
Moderator Mroczna Bogini
![]()
|
Wiesz... musisz dużo truć rodzicom o tym kocie, to w końcu ulegną i się zgodzą ;)... Przekonaj ich, że koty nie są takie złe, jak im się wydaje, że będziesz o niego ładnie dbała itd. :]
|
||||||||||||
|
Tam gdzie Boga nie ma już, miasto bez miłości stoi. Tam jak z nieba znak, zjawia się niewinna ona. Ma nadziei pełen głos, wrażliwości pełne dłonie. Pragnie tyle dać, w pustych sercach wzniecić płomień. Choć krucha jest jak kwiat, próbuje zmienić świat...
Tyle wiary ma, a w pustych domch puste twarze życzą bólu jej, pragną widzieć ją gdy płacze. Oni łez nie znają! Dawno zapomnieli o nich. Tutaj miejsca nie ma już na wrażliwości pełne dłonie Choć krucha jest jak kwiat, Wciąż pragnie zmieniać świat... ![]()
Bezimienna Diablica |
|||||||||||||
|
BigCute
Super adminka!
![]()
|
Ja o mojego Persa poł roku prosiłam i sie w końcu zgodzili
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
Reklama
|
|||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| Świat kotów |
|
||
|
To forum działa w systemie phorum.pl Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo! Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym! Powered by Active24, phpBB © phpBB Group phpBB Style created by phpBBStyles.com | ||||||